terug naar overzicht

Stille Terwijde opgewekt

Stille Terwijde opgewekt
Talin Hagopian
Talin Hagopian Sociaal makelaar

Het is 9:00 uur in de ochtend. Een Chinees  stel loopt haastig met lege tassen naar het nieuwe winkelcentrum in Terwijde. Daar komt een mevrouw aan met haar hond en  een meneer die naar een parkeerplek zoekt.

De wijk leeft!

Als sociaal makelaar loop ik vaak in de wijk. Heel vaak ook doelloos met de verwachting  om geïnspireerd  te raken door opvallende gebouwen die er steeds bij komen in Leidsche  Rijn  maar vooral door mijn gesprekken met bewoners. Het viel mij altijd op hoe stil een wijk als Terwijde kan zijn.

“ ja vind je het gek, wij hebben hier niks. Geen winkelcentrum. Waar moeten wij heen?” antwoordde een bewoonster uit Terwijde ooit op mijn vraag.

Ja, een winkelcentrum kan voor veel bewoners belangrijk zijn. Het kan de trekpleister van de wijk zijn. Of de plek zijn waar mensen elkaar ontmoeten, waar mensen een terrasje kunnen pakken en hun tijd even vergeten. Een winkelcentrum kan het kloppende  hart van de wijk zijn.

“Eindelijk, eindelijk een winkelcentrum” hoorde ik veel bewoners roepen de eerste dag. Een lang gekoesterde hoop, verwachting die eindelijk een gezicht heeft gekregen.

Lege straten van Terwijde leven weer, dankzij het nieuwe winkelcentrum. Voor de sociaal makelaar is het the place to be voor nieuwe contacten. In contact komen met ondernemers in de wijk, maar ook met bewoners die voor hun dagelijkse boodschappen even naar het winkelcentrum gaat.

Lang leven het winkelcentrum in Terwijde!

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog.