terug naar overzicht

Gluren bij een Sociaal makelaar

Gluren bij een Sociaal makelaar
Fouzia de Waal
Fouzia de Waal Sociaal makelaar

Naar aanleiding van het stukje "Gluren bij een sociaal makelaar" op de website, ben ik vorige week door het wijkbureau Leidsche Rijn benaderd. Ik heb Miriam Hueber(wijkveiligheid)een dagdeel mogen ontvangen. Samen hebben wij een drukke dag gehad met veel activiteiten en gesprekken in de wijk.

 

We hebben een aantal onderwerpen aangekaart, zoals de sociale samenhang in Leidsche Rijn. Tevens hebben we het gehad over de verzelfstandiging van bewoners, de toekomstplannen van de bouwspeeltuin Voorn en de betrokkenheid van zelforganisaties in de wijk. Mevrouw Hueber was ook benieuwd naar de bewonerscommissie "Kompas van de Kapiteyn", die zich zorgen maakt over de verkeersveiligheid rondom scholen in parkwijk. "Een punt van aandacht" zegt Miriam en ze wilde meteen een afspraak plannen om langs de bewonerscommissie te gaan. Aan het eind van het programma hebben we een rondleiding van Nesrin Duman gehad. Zij is een trotse initiatiefnemer voor het geven van bijles aan basisschoolkinderen in het Zand. Ik merk dat de bewoners op deze manier zich gehoord voelen.

 

Zelf heb ik een aantal bewoners en samenwerkende partners met elkaar kunnen verbinden. Ik vond het erg leuk om te doen!

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog.