terug naar overzicht

Schoonmaak de Kleine Dom

Schoonmaak de Kleine Dom
Rhianne Lops
Rhianne Lops Sociaal makelaar

Op zaterdag 3 mei stond er vanaf 14.00u een (grote) schoonmaak voor binnen en buiten gepland op speeltuin de Kleine Dom. Een aantal bezoekers/omwonenden hadden aangegeven dat er nodig wat moest gebeuren. Dat resulteerde in een aantal klachten voor zowel de binnen- als de buitenruimte. Aangezien de reguliere schoonmaak beperkt is, is er door bezoekers/omwonenden een schoonmaakmiddag voorgesteld. Een fijn en een mooi initiatief!

Zo gebeurde het dat wij er waren om ondersteuning te bieden en een handje te helpen bij alle klussen. Om de middag op een leuke en gezellige manier af te sluiten stond een frisje en een hapje klaar.

Super was de hulp van ongeveer 10 kinderen! Ze kwamen vragen of ze iets mochten en konden doen. En hard gewerkt hebben ze: het poppenhuis is grondig gepoetst; fietsjes hebben een opfrisbeurt gehad; achterplaten zandbak zijn schoon geveegd; speelgoed gedroogd en weer in de goede bakken gedaan. Het was maar goed ook dat er zoveel kinderen hielpen, want vanuit de volwassen bezoekers/omwonenden kwam helaas niet veel hulp. Een omwonende en 3 bezoekers hebben veel gedaan. Zowel binnen als buiten waren ze hard bezig. Speelgoed is gesopt; zwembad is geveegd en het zand rondom de zandbak is ook weer grotendeels in de zandbak zelf geschept.

Van te voren was er geïnventariseerd wat er allemaal moest gebeuren. Dit lijstje hebben we binnen opgehangen en er is afgevinkt wat is gedaan.  We konden slechts een paar vinkjes zetten. Er is dus nog heel veel te doen. We vonden het erg jammer dat de mensen die enthousiast waren geworden en hun hulp hadden aangeboden er niet waren. En er veel bezoekers waren die de schoonmaak een goed initiatief vonden van ons, maar zelf niet mee wilden helpen. ‘Als het nou minder mooi weer was, dan had ik wel geholpen!’ ‘Ik vind het helemaal niet vies. Nou ja sommige dingen dan wel een beetje, maar dat stoort mij niet.’ Blijkbaar is het schoonmaken toch niet zo noodzakelijk als eerder aangegeven is. Hopelijk komen er nog mensen die zich geroepen voelen om de TO DO list verder af te maken.

Toch vinden we het fijn dat de kinderen, bezoekers en een omwonende er voor hebben gezorgd dat er veel viezigheid is verdwenen uit de Kleine Dom!

Iedereen bedankt en hopelijk komen alle ‘Vergeet mij Nietjes’ uit!


Ivonne en Rhianne

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog.