terug naar overzicht

75 jaar oud en nog actief burger!

Talin Hagopian
Talin Hagopian Sociaal makelaar

Ik ben 75 jaar oud en wil wat van mijn leven maken!

Trrrring, trrrrring –

 Met Talin DOENJA  Dienstverlening,  goedemorgen.

Goedemorgen. Ik ben mevrouw Renswoude. Ik heb op de website van Doenja gezien dat u taalvrijwilligers zoekt, klopt dat?

Een afspraak is gelijk gemaakt. Wat is de sociaal makelaar blij als er een nieuwe vrijwilliger zich aanmeld . Al denken wij niet meer in het oude patroon van vrijwilligerswerk , voor de bewoner die zich actief wil inzetten voor de ander maakt termen als vrijwilliger of actieve burger  helemaal niet uit. Is dan een actieve burger geen vrijwilliger en vice versa?

Mevrouw Renswoude loopt binnen leunend op haar rollator. Ze gaat een plekje zoeken om te zitten en blijft wachten op haar afspraak. Ik kijk naar mevrouw en twijfel even ‘Is zij mijn afspraak? Zou zij de taalvrijwilligster zijn’ Dat kan toch niet,  deze mevrouw is heel oud?’  Ik loop toch naar haar toe.

“ ja ik ben mevrouw Renswoude. Ik ben 75 jaar oud en ben thuis zitten gewoon zat. Ik wil naar buiten en als ik buiten ben wil ik liever iets nuttigs doen en een ander blij mee maken. Maar luister , ik heb totaal geen ervaring in het les geven maar het lijkt mij een uitdaging.”

Wat een lef denk ik dan om op je  75e nieuwe uitdagingen te zoeken in je leven? Kan de maatschappij nog rekenen op deze doelgroep die op deze leeftijd  nuttig voor een ander  wil zijn in plaats van ze weg te cijferen ?

Alle eer voor u, mevrouw Renswoude, ik blijf u ondersteunen, maar hebt  u mij nodig ?

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog.