terug naar overzicht

SAMEN op tablet les in Hart van Noord in Kanaleneiland

Ivonne Landaal
Ivonne Landaal Sociaal makelaar

Het was genieten vandaag. 3 oudere  dames (waarvan de gemiddelde leeftijd 85 jaar was), die aangeven tablet les te willen. “Wij zijn niet zo vlot meer, maar we willen weten hoe we een app voor spelletjes kunnen downloaden. Maar ook hoe je een mail kan sturen, of iets op kan zoeken. “, aldus de dames.” Maar het gaat wel allemaal langzamer dan bij de jongere mensen hoor! Maar ik wil het gewoon weten en leren!”
Genieten is het ook als er 2 stagiaires van ROCMN zijn, die het leuk vinden de lessen te gaan organiseren. Er zijn veel vragen aan de dames gesteld en er is een inventarisatie gemaakt. De stagiaires  gaan de komende weken elke woensdagmiddag tablet les geven.
SAMEN Kanaleneiland is een sociaal netwerk met als doel oudere buurtbewoners te ondersteunen zodat ze  op een prettige manier thuis  kunnen blijven wonen. Dit project is een samenwerking van Axion Continu, DOENJA Dienstverlening en U-centraal. Het gaat uit van de kracht van senioren en biedt hen de mogelijkheid het eigen netwerk te creëren , vast te houden of uit te breiden. Daardoor kunnen ouderen langer zelfstandig en prettig blijven wonen in hun eigen wijk.
 In het kader van SAMEN Kanaleneiland is dit een goed  voorbeeld hoe het kan: deze oudere bewoners hebben aangegeven graag in het vertrouwde pand van Hart van Noord in een klein clubje om te leren gaan met een tablet. Er is gezocht naar mensen die dit zouden willen doen. Uiteindelijk zijn dit dus de stagiaires van het ROC geworden. Het wordt een pilot. Mochten er dan daarna meer mensen zijn die meer willen kunnen doen op de tablet, dan is die mogelijkheid er daarna ook nog.

Dinie Hennevelt en Ivonne Landaal  (sociaal makelaars)

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog.