terug naar overzicht

Wellicht tot in Rotterdam!

Wellicht tot in Rotterdam!
Rhianne Lops
Rhianne Lops Sociaal makelaar

DOENJA werkt als organisatie vreedzaam en zijn een belangrijke schakel in de Vreedzame Wijk. De manier van werken is onder andere ingebed op de speeltuinen, bij de speelgoedbus en in vergaderingen.

De vraag van bewoners in de wijken om ook iets te weten over vreedzaam is groot. Naast collega’s die al trainer zijn ben ik in oktober ook gestart met een train de trainers opleiding om zelf trainingen vreedzaam te mogen geven. Het leuke van externe trainingen is dat je andere mensen tegen komt, uit andere wijken van Utrecht en zelfs uit andere steden. De basis vreedzaam werken is hetzelfde, maar hoe je dit implementeert is toch zeker verschillend!

Zo raak ik in gesprek met Esther van wmo Radar uit Rotterdam. Daar is anderhalf jaar geleden in één wijk vreedzaam ingevoerd en het heeft nog zo zijn hobbels te nemen. Kinderraad, wijkmanifest, vreedzaam werken in een speeltuin en op een plein. Het is altijd fijn om bij een ander te zien hoe het daar in de praktijk gaat.

 

Een tijdje geleden is Esther samen met een collega komen mee kijken op verschillende plekken om te zien hoe het bij ons gaat. Bijzonder vonden ze wel om te zien dat een project wat zij in Rotterdam mee zijn gestart, namelijk Duimdrop, door ons is ontwikkelt naar VET (Verdien een Tien). Door middel van het behalen van stempels kunnen kinderen, speelgoed lenen en activiteiten doen. Stempels kunnen verdiend worden door klusjes, maar juist ook door het helpen van andere kinderen of het oplossen van conflicten. Aspecten die horen bij een Vreedzame Wijk. Zo pakt ieder het toch weer op zijn eigen manier op en kijkt wat werkt in zijn of haar wijk.

Een inspirerende middag met veel uitwisselingen. Wellicht tot in Rotterdam!

 

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog.