terug naar overzicht

Ed, een actieve wijkbewoner

Ed, een actieve wijkbewoner
Ivonne Landaal
Ivonne Landaal Sociaal makelaar

Winter 2015. Ik word gebeld. “Ja, je spreekt met Ed. Ik ben op zoek naar iets actiefs. Ik woon in de wijk en wil graag iets meer voor de wijk doen.” Ik maakte een afspraak met hem. In deze periode waren we  naarstig op zoek naar iemand die op beheergebied iets kon betekenen in het Strandpaviljoen. Ik dacht direct aan Ed. Zou dat misschien iets voor hem zijn? We maakten kennis en wat ik zag en hoorde beviel me. Ed vertelde iets over zichzelf: hij was in korte tijd zeer slechtziende geworden en was dat ook helemaal afgekeurd. Hij zat alleen nog maar thuis en was een beetje een bankhanger geworden zoals hij zichzelf omschreef. Op advies was hij zich gaan oriënteren om iets op te pakken. Ed startte begin december in het pand met diverse werkzaamheden voor zowel het buurtteam als pandzaken. Hij voelde zich al snel thuis. Tijdens een evaluatie met zijn trajectcoach kreeg hij een groot compliment: wat was hij veranderd in een positieve man!

Mei 2016. Ik zit op het  kantoortje op het Strandpaviljoen te werken. Mijn deur staat open. Op de gang hoor ik iemand in zichzelf praten en een beetje neuriën. Ik grinnik er een beetje in mezelf om. Het is fijn te horen. Ed is bezig met de planten. Hij is aan het stekken en verpotten. Hij heeft het duidelijk naar zijn zin. Af en toe maakt hij een praatje of vraagt om advies. Het is duidelijk dat hij zich thuis voelt.

Wat ben ik blij dat ik hem heb leren kennen. Het maakt dat ik nog meer geniet van dat mooie beroep van me waarin het verbinden en bewoners in hun eigen kracht zetten zo centraal staat!

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog.