Bouwspeeltuin Voorn

 

Bouwspeeltuin Voorn

Bouwspeeltuin Voorn is een grote, ruime speeltuin voor kinderen tot 12 jaar midden in Leidsche Rijn. (Oudere) kinderen kunnen op de omliggende velden voetballen en of basketballen. Er is genoeg te doen! Voor ouders is de speeltuin een plek om elk aar te ontmoeten, gezellig te picknicken en samen met je kinderen te spelen.

De speeltoestellen staan allemaal in zand, dus genoeg ruimte om kastelen te bouwen!  De klimtoestellen zijn voor verschillende leeftijden, links voor de jongsten en rechts voor de oudere kinderen. De waterpomp staat het hele zomerseizoen aan; kinderen kunnen met ons zandbakspeelgoed geulen graven en lekker kliederen met water. Bij mooi weer kan ook het spetterbadje open. Heerlijk waterplezier voor de kleuters en de peuters in de wijk. Wil je dat het aangaat? Neem contact op met sociaal makelaar Rima van Harn, r.vanharn@doenjadienstverlening.nl. Lees hieronder de voorwaarden.

Bouwhoek
In de speeltuin is een aparte ruimte ingericht waar kinderen met hout hutten kunnen bouwen. Kinderen dienen dit met hun eigen ouders te doen. Neem je zelf gereedschap en spijkers mee?

Een speeltuin zoekt altijd mensen
De speeltuin houden we open met een actief team van bewoners uit Leidsche Rijn. Wilt u ook uw bijdrage hieraan leveren? Vindt u het leuk om actief mee te werken aan het open houden van de speeltuin? Dan horen wij dat graag!

In de weekenden en met feestdagen zijn we alleen open als er ouders / bewoners zijn die het hek en de toiletten willen openen. Meldt niemand zich aan dan heb je grote kans dat de speeltuin gesloten is. Wil jij hier (af en toe) iets in betekenen? Neem contact op met de sociaal makelaar Rima van Harn.

Wat is er doen in Bouwspeeltuin Voorn?

De betrokken bewoners organiseren verschillende activiteiten. Dit kan variëren van koken, voorlezen tot muziek.

Openingstijden

Zomer ma/di/do

Zomer wo/vr

Winter ma/di/do

Winter wo/vr

15.00 – 18.00

12.00 – 18.00

15.00 – 17.00

12.00 – 17.00

       

Schoolvakantie

Zomervakantie

Alle za/zo

 

10.00 – 17.00

11.00 – 18.00

13.00-17.00

 

Er kunnen in het weekend en met vakantie aangepaste openingstijden zijn, afhankelijk van de beschikbaarheid van bewoners om de speeltuin te beheren. Klik hier voor het programma in juli en augustus
 

Heb je een idee?

Ouders en kinderen kunnen hun eigen plannen maken en uitvoeren. De DOENJA-medewerkers zorgen voor hulp en ondersteuning. Heb je een plan of wil je een keer meehelpen? Laat het weten!

Adres
Akkrumerraklaan 31
3544 TS Utrecht
T (030) 670 37 95

Voorwaarden spetterbadje van de gemeente:
1. Alleen gebruik door jonge kinderen (zo nodig met zwemluier)
2. Verplicht, continu toezicht op de kinderen die gebruik maken van het bad door een ouder die daartoe bereid is, anders kan het badje niet open.
3. Geen extra objecten in het bad, bijvoorbeeld speelgoed, fietsje etc. (ook niet als het bad niet aan is)
4. Het badje moet iedere dag vóór gebruik schoongeveegd worden (door een ouder/bewoner).