Terug naar overzicht

Wijkbericht over verhuizing Buurtcentrum

Wijkbericht over verhuizing Buurtcentrum

Wijkbericht  Wijkbureau Leidsche Rijn, december 2017

Inloopavond nieuw Buurtcentrum Eerste Oosterparklaan 76

Woensdag 10 januari 2018, van 19.30 tot 20.30 uur

Eerste Oosterparklaan 76 (tussen de apotheek en het gezondheidscentrum)

Buurtcentrum Voorn* aan de Akkrummeraklaan gaat in de loop van 2018 verhuizen naar Parkwijk.  Het gebouw aan de Eerste Oosterparklaan 76 (tussen de apotheek en het gezondheidscentrum) wordt de nieuwe locatie.  Er is wel nog een interne verbouwing nodig om aan de wensen van een buurtcentrum te kunnen voldoen. Tot die tijd wordt het pand beheerd door HOD (Huis-Oppas Dienst Nederland).

Vrijstelling

De gemeente is eigenaar van het pand. Om in het gebouw een buurtcentrum te mogen starten, is een omgevingsvergunning nodig. Volgens het bestemmingsplan mag in dit pand Horeca. De vergunning voor het buurtcentrum is mogelijk als de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving een vrijstelling verleent. Begin december 2017 is de omgevingsvergunning voor de vrijstelling aangevraagd en gepubliceerd. Publicatie is op www.officielebekendmakingen.nl. Als u daar HZ_WABO-17-38872 invult, leest u waar u de stukken kunt inzien en eventueel een reactie kunt indienen. Het proces voor de vergunning duurt tussen acht tot veertien weken.

Verhuizen

De afgelopen jaren hebben bewoners, DOENJA Dienstverlening en Maatschappelijke Ontwikkeling (gemeente Utrecht) veel geïnvesteerd in de levendigheid van het buurthuis in Kindercluster Voorn (Akkrumeraklaan). Helaas is het - om verschillende redenen - niet gelukt er meer levendigheid of meer gebruik te krijgen. Het pand aan de Eerste Oosterparklaan kwam leeg en is een veel aantrekkelijker pand en locatie voor het buurthuis.

Nog vragen over de plannen? Kom dan naar de inloopavond:

Woensdag 10 januari 2018, Van 19.30 – 20.30 uur, Eerste Oosterparklaan 76. Voor vragen kunt u mailen naar secretariaatuvo@utrecht.nl of bellen met 14030.

 

Denk en doe mee met DOENJA Dienstverlening

De geplande opening van het nieuwe buurtcentrum is in augustus 2018. De verhuizing biedt meer kans om nog meer wijkgerichter te kunnen werken, op een plek die beter toegankelijk is bij het winkelcentrum Parkwijk. We willen ook dat het een plek van en door de bewoners zelf wordt, daarom willen we de inrichting samen met een betrokken groep mensen doen.

In het Buurtcentrum Voorn is er nu bijvoorbeeld dinsdag van 9 tot 11.30 uur ruimte voor ontmoeting onder het genot van een bakje koffie of thee. En elke dinsdagmiddag is er een meidenclub voor meiden van 10 tot 13 jaar. Ook is er maandelijks een Goede Buur-club: diverse mensen komen bij elkaar om samen te koken en te eten, een mooie en plezierige manier om elkaar te ontmoeten en te bouwen aan een netwerk. En zo zijn er talloze activiteiten zoals het Repair Cafe, een Chinese dansgroep, yoga en het Leidsche Rijn koor.

Denk je dat je een bijdrage kunt leveren aan het nieuwe Buurtcentrum voor Langerak en Parkwijk, bijvoorbeeld op het gebied van inrichting of communicatie en PR? Of wil je nu alvast meedenken over nieuwe activiteiten voor je buurt omdat je iets mist?

Dan zijn we op zoek naar jou! Neem contact op met sociaal beheerder Robbert Dijs van DOENJA Dienstverlening, 06-12782632, r.dijs@doenjadienstverlening.nl. Je kunt ook elke woensdag van 9 tot 12 uur binnenlopen aan de Akkrummerraklaan 131 als je vragen hebt. De koffie staat klaar!

Nieuwsgierig wat DOENJA nog meer doet in Leidsche Rijn? Kijk dan op www.doenjadienstverlening.nl.

Wijkbureau

Voor andere vragen over uw buurt kunt u contact opnemen met het Wijkbureau Leidsche Rijn  leidscherijn@utrecht.nl of via telefoonnummer 14 030. U kunt natuurlijk ook langskomen van maandag t/m vrijdag 9.00 - 17.00 uur aan het Dorpsplein 1, Vleuten.

*Buurtcentrum Voorn is dicht tijdens de kerstvakantie.