Terug naar overzicht

SAMEN in de Stad

senioren, ouders & kinderen, actieve bewoners
SAMEN in de Stad

Samen is een sociaal netwerk voor ouderen in de stad Utrecht. DOENJA Dienstverlening heeft zich hieraan gecommitteerd in Leidsche Rijn, Kanaleneiland, Transwijk en Rivieren-/Dichterswijk. Ook de Binnenstad heeft sinds kort Samen-netwerk.

Het doel van Samen is dat bewoners er op een fijne en vanzelfsprekende manier voor elkaar zijn.

Ouderen blijven langer thuis wonen en kunnen minder gemakkelijk een beroep doen op professionele hulp en ondersteuning. Het samen gezellig hebben en elkaar helpen wordt daarom steeds belangrijker.

Wat doet Samen

Samen brengt mensen samen; Samen brengt bewoners, jong en oud, met elkaar in contact. Samen stimuleert en ondersteunt bewoners bij het bouwen aan een eigen netwerk. Praktisch iets voor elkaar betekenen, daar gaat het om. Ook jongere wijkbewoners kunnen hier een belangrijke rol in spelen.

Ouderen worden gestimuleerd om aan te sluiten en van voorzieningen in de wijk gebruik te maken, aan activiteiten mee te doen of zelf iets te organiseren.

SamenLeidscheRijn, SamenKanaleneiland, SamenTranswijk en  SamenRivieren-/Dichterswijk en SamenBinnenstad werken met partners in de wijk. Lees meer over Samen in de Stad via deze link: http://samenindestad.nl/samen-in-de-stad

Nieuwsbrief voor Rivieren-Dichterswijk Voorjaar 2017

Nieuwsbrief voor Leidsche Rijn Wintereditie