Terug naar overzicht

Trotse wijkmediatoren in Kanaleneiland

Trotse wijkmediatoren in Kanaleneiland

Op donderdag 15 juni ontvingen 25 wijkmediatoren trots hun diploma in ontvangst. Deze groep 7 leerlingen gaan een belangrijke rol in de wijk Kanaleneiland vervullen. Naast dat ze al op school conflicten oplossen, gaan zij dit nu ook in de wijk doen. Waarom ze dit doen? Abdel zegt: ‘Ik help graag andere kinderen in de wijk’.

De wijkmediatoren waren op school al mediator en hebben een training gevolgd hoe ze ook in de wijk kunnen helpen bij het oplossen van conflicten. Als wijkmediator lossen zij conflicten op  tussen kinderen  die jonger zijn dan zijzelf en zij bieden waar nodig is een helpende hand. ‘Als wijkmediator moet je onpartijdig zijn, je mag niet voor je vrienden op komen’, aldus Fatoumata één van de wijkmediatoren.

Elk jaar worden er wijkmediatoren opgeleid als onderdeel van de Vreedzame wijk Kanaleneiland. In de Vreedzame wijk lossen we conflicten Vreedzaam op door middel van mediatie.  Sinds de invoering van de Vreedzame wijk in 2010 zijn er zeker al 150 wijkmediatoren in Kanaleneiland  opgeleid! ‘Tijdens het geven van de training zie ik vaak dat deze kinderen beter  in het oplossen van conflicten zijn dan volwassenen’, Bernadette Henraat (DOENJA Dienstverlening).

Tijdens de feestelijke diplomering reikten de wijkagenten de diploma’s uit: ‘Wellicht zijn jullie wel de nieuwe agenten van de toekomst’, Arnout van der Gaag (wijkagent).  Tijdens een groot applaus van kinderen, professionals en ouders namen de wijkmediatoren  trots hun diploma in ontvangst.
Wilt u meer weten over de Vreedzame wijk? Neem dan contact op met de Vreedzame wijkcoördinator Bernadette Henraat, via b.henraat@doenjadienstverlening.nl.