Terug naar overzicht

Prepaid card voor initiatievengeld

actieve bewoners
Prepaid card voor initiatievengeld

Initiatievenfonds
Een prepaid card voor een initiatief, wel een bijdrage, maar niet op een privé-bankrekening

Heeft u wel eens van de prepaid card gehoord voor het Initaiteivenfonds? Dat is een speciale bankpas met saldo van het toegekende bedrag uit de aanvraag voor een initatief. De gemeente Utrecht heeft dit -in samenwerking met stichting Me'kaar- speciaal ontwikkeld voor mensen die geld aanvragen maar het bedrag niet op hun prive-rekening kunnen ontvangen.


Dit is mogelijk als hij/zij inwoner is van de gemeente Utrecht en het geld niet op de bankrekening kan ontvangen. Organisaties komen niet in aanmerking. De prepaid card is ook alleen bestemd voor bijdragen uit het Initiatievenfonds, niet voor andere subsidies.
Voor wie is de prepaid card bedoeld?
De prepaid card is bedoeld voor bewoners die een initiatief in hun buurt willen organiseren, maar geen geldbedrag op hun privé-bankrekening kunnen ontvangen omdat zij te maken hebben met bijvoorbeeld:
 een regeling schuldhulpverlening
 een betalingsregeling met de fiscus
 een ww- of bijstandsuitkering
 een echtscheiding

Een prepaid card aanvragen
Tijdens uw aanvraag voor een bijdrage uit het Initiatievenfonds kunt u altijd aangeven dat u van de prepaid card gebruik moet maken. Dit kunt u zowel op het digitale formulier invullen als bij een sociaal makelaar of medewerker van een wijkbureau aangeven.

Contact
De sociaal makelaars zijn natuurlijk altijd bereid om u verder te informeren. Alle contactgegevens vindt u op onderstaande websites:

DOENJA Dienstverlening www.doenjadienstverlening.nl
Me’kaar www.mekaarutrecht.nl
Vooruit www.vooruitutrecht.nl
Welzaam www.welzaamutrecht.nl
Wijk&Co www.wijkenco.nl

De contactgegevens van het wijkbureau in uw buurt kunt u vinden op de gemeentelijke website.

Waar kunt u de prepaid card afhalen?
De prepaid card kunt u afhalen bij stichting Me’kaar. Bij het afhalen ontvangt u een instructiebrief over het gebruik van de prepaid card. Heeft u verdere vragen neemt u dan contact op met deze stichting:

Stichting Me’kaar
Malakkastraat 6, 3531 HM Utrecht. E- mail: prepaid@mekaarutrecht.nl Telefoon: 030 - 245 20 69. Dit telefoonnummer is bereikbaar van maandag tot en met woensdag tussen 9.30 en 14.00 uur.