Terug naar overzicht

Nieuwe raadsleden ontmoeten SMO's

Nieuwe raadsleden ontmoeten SMO's

Nieuwe raadsleden: meer zicht op Utrechts welzijnswerk

Positieve reacties van de net geïnstalleerde gemeenteraadsleden over de bijeenkomst “Levendige en leefbare wijken”. Zij gaan graag in op het aanbod van sociaal makelaars om met hen per fiets de wijken te verkennen.

Op uitnodiging van de vijf Utrechtse sociaal makelorganisaties (SMO’s) en TivoliVredenburg maakten nieuwe raadsleden dinsdagochtend 17 april kennis met bewoners en dertig maatschappelijke organisaties. Als in een snelkookpan kregen raads- en partijleden van GroenLinks, Partij voor de Dieren, PvdA, Student en Starter, D66 en VVD een blik op het welzijnswerk in de wijken. “De beweging moeten we samen aanslingeren”, zei een van de genodigden. “Het is een wisselwerking tussen gemeente, maatschappelijke organisaties, vrijwilligers en bewoners.”

Kennis delen

Vanuit hun verbindende rol hebben de SMO’s Welzaam, Wijk&co, DOENJA, Me’kaar en Vooruit partners uit het brede sociale domein uit de stad uitgenodigd om kennis te delen. Hoe leven Utrechters samen, welke initiatieven ontwikkelen zich in de wijken en hoe redden Utrechtse inwoners het in kwetsbare situaties? Wat zijn speerpunten voor de komende vier jaar volgens Utrechtse sociale organisaties? In meerdere gespreksrondes informeerden zij de net geïnstalleerde raadsleden over thema’s die spelen in de wijken, zoals het maatschappelijk initiatief, meedoen, cultuur verbindt, inclusieve samenleving en diversiteit.

Meer weten? Directeur/bestuurder Theo den Hertog van DOENJA vertelt graag meer hierover.