Terug naar overzicht

Uitwisseling leerlingenraden

Uitwisseling leerlingenraden

In de binnenstad zijn we bezig om de Vreedzame Wijk vorm te geven. De binnenstad is namelijk als één van de weinige wijken nog geen Vreedzame Wijk. Samen met het wijkbureau Binnenstad ben ik 1,5 jaar geleden begonnen om in gesprek met de basisscholen te kijken naar een mogelijke verbinding. De directeuren van bijna alle basisscholen in de binnenstad waren enthousiast om iets samen te gaan doen. Vanuit burgerschap is gekeken naar wat een waardevolle toevoeging kon zijn voor elke school. Hier is uit gekomen dat er eerst een uitwisseling kon plaatsvinden tussen de scholen. Met als doel om kritisch naar je eigen school te kijken en nieuwe ideeën van andere scholen voor de eigen leerlingenraad te krijgen. Leerlingen vanuit 3 scholen zijn dit schooljaar al gestart met een eerste kennismaking, namelijk vanuit: Puntenburg, Pieterskerkhof en de Agatha Snellenschool.

Download hier de nieuwsbrief van de bijeenkomst

Rhianne Lops