Terug naar overzicht

Kookboek 20 jaar LR gepresenteerd

Kookboek 20 jaar LR gepresenteerd

Woensdagochtend 1 augustus is bij Brazzerie Abrona het ‘Kookboek Nieuwe Buren’ gepresenteerd door Joyce Pherai van Cooking Today. In het kookboek staan twintig recepten ‘voor en door bewoners’ en is speciaal ter gelegenheid van 20 jaar Leidsche Rijn uitgegeven.

Zij werden door Joyce in het zonnetje gezet en de eerste exemplaren van het kookboek werden aan hen uitgereikt. Iedereen werd bedankt die een steentje aan het kookboek bijgedragen heeft. Het werd een bijzondere bijeenkomst met een lach en traan (van geluk). Daarbij werd het idee achter het kookboek uitgelegd: misschien ontdekken buren door het boek elkaars kook talenten en nodigen elkaar uit samen ervan te genieten.

Aan de wieg van dit kleurrijk en gevarieerde kookboek stonden Joyce Pherai van CookingToday.nl en Martijn Sierhuis van regioleidscherijn.nl , maar zonder hulp van veel anderen hadden zij dit boek niet tot stand kunnen laten komen. Initiatiefnemer Joyce ging persoonlijk op zoek naar bijzondere eetverhalen in Leidsche Rijn. Uiteindelijk is een selectie van twintig recepten bekroond met een plek in het kookboek.

In het kookboek staat ook een dessert met peer en koek beschreven door Ineke Ronner. Ineke is een actieve deelnemer van de activiteit Goede Buur. DOENJA Dienstverlening ondersteunt maandelijks deze activiteit waarbij buurtbewoners met elkaar koken en eten.

Het kookboek is te koop voor €6.95 bij AH Vleuterweide en Mereveldplein (De Meern), de drie vestigingen van Boekhandel Kees, bij Brouwerij Maximus en BraZZerie Abrona. Eveneens is het kookboek online te bestellen via redactie@regioleidscherijn.nl en info@cookingtoday.nl.