Terug naar overzicht

Kom meepraten met de wijkraad LR

Kom meepraten met de wijkraad LR

Wijkraadavond Leidsche Rijn 19 september: Wat heb je in te brengen als wijk?

Wijkraad Leidsche Rijn in gesprek met bewoners

Op woensdag 19 september 2018 organiseert de wijkraad Leidsche Rijn een wijkraadavond met een bijzonder thema. Inwoners van de wijk zijn dan van harte welkom om in gesprek te gaan met de wijkraad over de wijkraad en participatie van (wijk)bewoners. Tijd is van 20 tot 22 uur, locatie: het nieuwe buurtcentrum in Parkwijk, aan de 1e Oosterparklaan 76.

Binnenkort gaan de wijkraden weer in gesprek met de gemeente Utrecht. De gemeente wil namelijk graag de wijkparticipatie vernieuwen. De wijkraad hoort daarom graag uw ideeën om deze mee te nemen naar deze gesprekken. De wijkraad hoort graag hoe u over (wijk)participatie denkt en wat u van de wijkraad vindt. Welke onderwerpen zijn hiervoor wel geschikt en welke minder. Wat mag een gemeente van de vrijwillige wijkbewoners verwachten? Welke manieren van participeren vindt u prettig en welke doeltreffend. Maar ook hoe zou de wijk vertegenwoordigd moeten zijn (op aanmelding, afspiegeling, loting of bv gekozen)? En hoe zorgen we ervoor dat het geheugen van de wijk gehoord wordt wanneer er nieuwe ideeën vanuit de gemeente zijn voor de wijk?

Kortom een heleboel vragen en onderwerpen voor een interactieve en levendig gesprek. Daarnaast is deze avond een uitgelezen kans voor wijkbewoners om meer te horen over het werk van de wijkraad Leidsche Rijn (en misschien wilt u ook wel actief worden). Ten slotte is heeft u meteen de mogelijkheid om het nieuwe, net open  Buurtcentrum Parkwijk “Bij de Buren” van binnen te zien. De bijeenkomst duurt dus van 20 tot 22 uur met inloop vanaf 19.50 uur. Na afloop is er de gelegenheid om gezellig even na te praten bij een drankje. Adres: 1e Oosterparklaan 76 (naast Apotheek Parkwijk).

Wilt u meer weten over de wijkraad of overweegt u wijkraadslid te worden, maar wilt u eerst eens weten wat het inhoudt, kom dan voor een informeel gesprek met onze leden van 19.30 – 19.50 uur.